BLOG / SecTrail’e Dair

Günümüzün teknolojisi internet üzerinden erişilebilir uygulamalarla hayatımızı kolaylaştırıyor. Gelişen teknoloji ile iletişim protokolleri ve şifreleme metodları,günden güne daha güvenli hale geliyor. Fakat son kullanıcı etkisi değişmiyor. Son kullanıcı tarafında zayıf şifre seçimi, doğru korunmayan ve paylaşılan şifreler, güncel protokoller ile korunan sistemler için bile ciddi risk oluşturuyor. Bu riskler yüksek oranda SecTrail ile izole edilebilir.

SecTrail, kurumsal ağ kullanıcılarına uzak veya yerel ağ erişimlerinde şirket veya kurumlarca belirlenen veri güvenlik politikalarına uygun olarak ek kimlik doğrulama adımları sunar.  Bu adımlar ile hedeflenen, kullanıcının gerçekliğini ikincil ve daha fazla sayıda doğrulama adımları ile sorgulamak ve bu sayede ele geçirilmiş veya el değiştirmiş dijital kullanıcı kimlik bilgisi kullanımının önüne geçmektir.  Pazardaki  sanal ağ erişimi (VPN) ve benzeri pek çok siber güvenlik ürünü ile entegre olabilen SecTrail, mobil cihazlar üzerinde tek seferlik şifre üreten yazılımsal anahtar(softOTP)uygulamaları, SMS veya e-mail yolu ile tek seferlik şifre gönderimi,istenildiği gibi değiştirilebilen şifre kombinasyonları gibi birçok özellik sunmaktadır. 

Esnek Platform ve Modüler Yapı

SecTrail esnek kodlanabilme yapısı sayesinde hem geniş ürün yelpazesiyle entegreolabilme hem de müşteri ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilebilme yeteneğine sahiptir.

Güvenlik

SecTrail,ek güvenlik sınırlandırmaları gerektiren (Bankacılık, Devlet Kurumları)kullanım alanları için yerel sunucularda çalıştırılabilir (On-Premise)olmasıyla kurum özel bilgilerinin dış ağlara dağıtılmadan (Cloud Services)doğrulanabilmesini sağlar.

Kararlılık

SecTrail,kararlı yapısıyla Türkiye’nin önde gelen firmalarında yüksek kesintisizlik oranıyla kullanılmaktadır.

Entegrasyon

SecTrail,geniş entegrasyon çeşitliliğine sahip olup pek çok siber güvenlik ürünüyle entegre olarak ek doğrulama aşamaları sağlamaktadır. Entegrasyon çeşitliliği,yapısının esnekliği sayesinde günden güne artmaktadır.

Teknoloji Ortaklığı

SecTrail, alanındaki güvenilir çalışmalarıyla Pulse Secureve Palo Alto  ile teknolojik ortaklığı bulunmaktadır. Güvenlik teknolojileri alanında önde gelen benzeri firmalarla teknoloji ortaklığı için çalışmalar sürdürülmektedir.

https://www.sectrail.com/